Waarom (misschien) geen iTunes apps kopen?!

Enige maanden geleden heb ik voor mijn iPhone 3GS een “tomtom” aangeschaft van NDrive. Ik betaalde ongeveer 30 euro in de aanbiedingsperiode voor West Europa.

Ik kreeg zelfs een gratis update na een aantal weken met nieuwe kaarten, maar vooral ook een sterk verbeterde user interface. Zo vond ik de lane assistant echt briljant. Van te voren precies zien welke voorsorteerstroken er zijn en hierop inspelen. Kortom, een zeer tevreden gebruiker.

[ad#reclame]

Totdat, …. ik mijn iPhone 3GS ging updaten naar iOS 4.0 en ik mijn NDrive app kwijt was. Ik had dat al eens eerder meegemaakt, omdat op een of andere manier bij het backuppen van mijn iPhone deze app van meer dan 1 GB niet gebackupped wilde worden. Gewoon opnieuw downloaden, aldus de allervriendelijkste meneer van Apple, en voila ik had de app weer terug, maar die vlieger ging helaas niet op na de update naar iOS 4.0.

Op donderdag 1 juli berichtte de iPhoneclub al over deze problemen. En nu een dikke maand later nog steeds geen oplossing. Apple stuurt me naar NDrive en NDrive reageert niet eens. Van het kastje naar een zwart gat in de muur. Wanneer wordt dit opgelost en heb ik niet een of andere garantie? Voor 0,79 euro klaag ik niet, maar voor een 30 euro vind ik dit onder de maat. Wie heeft deze ervaring ook?

Dus, afgelopen vakantie toch maar een echt TomTom geleend om zo makkelijk de vakantiebestemming te vinden. Het blijft een gedoe zo’n tweede device meeslepen, want een “tomtom” op mijn iPhone 3GS maakt deze tot een zwitsers zakmes. Snik, ik wil mijn NDrive app terug!!!!!