Tools voor digitaal lesmateriaal

Binnen de ICT-Academie van het Koning Willem I College gebruiken we eXe Learning om digitaal lesmateriaal te maken. Hiervoor zijn een aantal stylesheets (in CSS) ontwikkeld, zodat al het materiaal er volgens de huisstijl top uitziet. Ondertussen wordt via N@tschool ook de mogelijkheid van het gebruik van Silverpoint geboden.

Ondanks het iets grotere gebruiksgemak van Silverpoint kies de ICT-Academie toch voor eXe Learning om zo de investering op langere termijn te waarborgen. Dit door het gebruik van open standaarden, zoals SCORM, HTML, et cetera. Bij Silverpoint wordt het lesmateriaal dat je maakt één Silverlight-object en is daarmee moeilijk (in onderdelen) herbruikbaar in de toekomst.

[ad#reclame]

Daarnaast ben ik kritisch of Silverlight het gaat redden in de markt van Flash, maar vooral HTML5. Veel grote websites, zoals Youtube, zijn al (deels) over op HTML5. Natuurlijk glazenbol kijken, maar de kaarten liggen op dit moment vooral bij HTML5.

Naast eXe Learning en Silverpoint zijn er natuurlijk meerdere alternatieven, aldus de website Planet Sakai:

  1. http://www.udutu.com/
  2. http://www.nottingham.ac.uk/xerte/

Ik wil de komende tijd eens gebruiken om deze goed te bekijken en in hoeverre deze open standaarden gebruiken.