How to keep the good ones

Op de laatste dag van mijn leiderschaptraining van de Chair Academy gaat over het motiveren van goed personeel, oftewel: hoe houd je goed personeel binnen. De volgende tips worden gegeven aan de hand van de film:

  1. Person first, employee second;
  2. 10 minute technique – vraag iedere week aan je mensen hoe gaat het met je?, hoe gaat het met het team? en wat ik doen om je te helpen?
  3. offer your time – begin met persoonlijke zaken en dan pas met zakelijke dingen;
  4. Show appeciation.

De video is niet op het internet te vinden, omdat deze gekocht moet worden bij Media Partners. Op de website van Media Partners staat de volgende uitleg over de video:

Keeping the Good Ones is a management and leadership training video that deals with positive employee – manager relationships and employee retention. It will inspire managers and provide them with practical tools which they can use to keep the good people they already have.

In the end, keeping the good ones comes down to connecting with each member of your team on a regular basis. The great news is that this doesn’t cost the company a dime.

Een zeer interessante video die duidelijk aangeeft waar het om gaat: het bouwen van een relatie met je medewerkers.

De middag was erg leuk: de diplomauitreiking. De terugreis was minder, door de vertraging op Madison airport. Hierdoor misten we het vliegtuig naar schiphol, en dus 24 uur vetraging. En die 24 uur duren erg lang, ondanks de voucher voor een hotel. Het hotel kwam zo uit een of andere episode van een detective serie incl. gegil en geren op de gang ’s nachts.

[ad#reclame]

Conclusie: een erg gaaf en leerzaam jaar, en zeker door het internationale karakter van de Chair Academy.