Huidige manier van diagnose stellen bij leer- en gedragsproblemen is niet betrouwbaar!

Op de site TED staat een interessant betoog van Aditi Shankardass over de huidige manier van het stellen van een diagnose. Ze pleit voor het gebruik van een EEG in plaats van de tot nu toe gebruikte lijsten met gedragscriteria.

Developmental disorders in children are typically diagnosed by observing behavior, but Aditi Shankardass knew that we should be looking directly at their brains. She explains how a remarkable EEG device has revealed mistaken diagnoses and transformed children’s lives.

Ze stelt dat in 50% van de gevallen van autisme zelfs een onjuiste diagnose gesteld wordt. En zo een verkeerde behandeling gekozen wordt.

Interessant betoog. Zeker in het licht van de toenemende stroom van studenten met leer- en of gedragsproblemen in het MBO.

[ad#reclame]