N@tschool versie 11 en Silverpoint

Vandaag heb ik een themabijeenlomst bijgewoond over N@tschool versie 11 en Silverpoint.

Waarom versie 11? De spreker, directeur van der Berg van Threeships somt een mooi lijstje op: overzicht, eenvoud, sneller, beter inloggen, portaalfunctie, zicht op wat moet ik doen in plaats van wat kan ik allemaal doen, rondom studieroutes meer gebruikersvriendelijkheid en toevoeging van zoekfuctionaliteit.

Vervolgens worden een aantal van bovenstaande zaken getoond.

Het eerste onderdeel is het inloggen. Het inlogscherm wordt completer doordat je informatie kwijt kan over inloggen, onderhoudswerkzaamheden, et cetera. Tevens wordt er standaard zelfhulpinformatie aangeboden.

Het eerste scherm: de portaalfunctie is ingrijpend veranderd. Door het gebruik van webparts of widgets kan de organisatie maar ook de gebruiker het eerste scherm zelf inrichten.

Opvallend is dat op de eerste pagina een overzicht staat van waar ik mee bezig zijn. Tot nu toe moest een student of docent veel klikken om op de juiste plek terecht te komen. Dit lijkt sterk verbeterd in versie 11.

Vervolgens wordt ingegaan op de module studie planning & beheer systeem. Een module die nog niet veelvuldig gebruikt wordt.

In het eerste scherm staan linksboven de taken en afspraken die vanuit deze module aangeleverd worden.

Een andere module betreft Feedback. In deze module kun je vragenlijsten maken om feedback te verzamelen over het functioneren van studenten of docenten. Hierbij kunnen docenten, bpv-begeleiders, etc feedback geven. Het resultaat wordt in de vorm van een spiderdiagram getoond.

Vervolgens wordt ingegaan op de begeleidingsmodule. Er is een nieuwe layout gemaakt waardoor wederom meer overzicht met minder klikken aanwezig is.

In bovenstaande foto kun je zien hoe ver een student is met zijn opleiding.

Het onderdeel Studieroutes is grondig aangepakt.

Minder klikken en een duidelijker interface. Studieroutes beheren kan voortaan ook vanuit de webbrowser. Een groot voordeel vanuit beheer!

Een groot aantal nieuwe zaken worden getoond, zoals het verdwijnen van roosters, het niet meer verplicht gebruiken van de materialenbank, etc.

Vervolgens wordt ingegaan op Silverpoint. Dit is het onderwerp waar ik erg benieuwd naar ben als verwoed eXe Learning gebruiker.

In bovenstaande foto zie je hoe Threeships Silverpoint positioneert. Met name geënt op de minder ervaren pc gebruiker. Het is mogelijk om via templates uniformiteit af te dwingen, via drag and drop YouTube, teleblik, time rime, etc eenvoudig toe te voegen.

Via drag and drop kun je, op basis van een template, onderdelen op de webpagina plaatsen, zoals YouTube video’s, tekst, et cetera. Het ziet er allemaal erg eenvoudig en makkelijk te gebruiken uit. Wat blijkt? Vanaf vandaag is Silverpoint 3 al beschikbaar in N@tschool binnen het Koning Willem I College.

Tevens wordt de zoekfunctie getoond. Zoeken is mogelijk over alle informatie binnen N@tschool. Uiteraard kunnen zaken afgeschermd worden.

Samenvattend: een sessie waarin zeer veel informatie getoond is. Mijn eerste indruk is positief qua volledige restyling van het interface. Dat was echt nodig. Ook de integratiemogelijkheden van web 2.0 achtige toepassingen is een noodzakelijke toepassing. Ook de zoekfunctie lijkt me erg handig.

Met betrekking tot Silverpoint moet ik alles nog even laten bezinken. Het ziet er absoluut eenvoudig te gebruiken uit. Een dikke plus, echter bij de openheid plaats ik vraagtekens. Kan ik het gebouwde lesmateriaal makkelijk importeren in andere ELO’s? Het maken van lesmateriaal kan in iedet geval alleen in Internet Explorer en Firefox.