Gameverslaving niet door games!

Nu.nl kopte gisteren: “Gameverslaving niet door games!”:

Gameverslaving is te wijten aan onderliggende psychosociale problemen bij een groep die deze computerspellen spelen.

Het onderwerp games (zie ook posts met tag gaming) track ik al enige jaren met interesse en gezonde scepsis wat betreft de inzet in het onderwijs. Wat speurwerk na Jeroen Lemmens levert een aantal interessante en meer diepgaande artikelen:

Verder stelt Jeroen Lemmers dat Nederland twintigduizend gameverslaafden telt. Dat is twee procent van alle gamers. Een andere conclusie die hij trekt is dat een gameverslaving agressie veroorzaakt. Het maakt dan niet uit of er gewelddadige of niet-gewelddadige games worden gespeeld.

In bovenstaande uitzending van Nova (klik op het plaatje) wordt tevens op de uitkomsten van het onderzoek ingegaan.

[ad#reclame]