Vragenlijst Interactioneel Leraarsgedrag

Grappig hoe dat werkt met filters in onze hersenen. Gisteren blogde ik over mijn bezoek aan de gebruikersbijeenkomst van het Delearyous-project in Leuven. Op basis van de Roos van Leary (zie onderstaand plaatje) is dat er een 3D-serious game ontwikkeld gaat worden om spelenderwijs interpersoonlijke communicatie te trainen.

Vandaag tijdens de training van de Beroepscomponent Leerkracht, de pedagogisch didaktische aantekening voor zij-instromers in het MBO, werden er een aantal vragen gesteld over Vragenlijst Interactioneel Leraarsgedrag die door een van mijn collega uitgezet is.

[ad#reclame]

Na wat speurwerk kwam ik erachter dat deze eveneens op de Roos van Leary geschoold is (zie hier en hier voor achtergrond informatie). Op basis van de Vragenlijst Interactioneel Leraarsgedrag kun je je eigen ideaalbeeld van een goede docent matchen met je eigen beeld en het beeld van de klas. Dit geeft een goed inzicht in je eigen gedrag voor de klas. Klik hier om zelf een test uit te voeren.

http://www.wolfertdaltonhillegersberg.nl/