CvI Congres – de leefwereld van de leerling!

Morgen is het zo ver: het 2-jaarlijks congres van het Consortium voor Innovatie vindt wederom plaats in Veldhoven met dit jaar als thema:

De leefwereld van de leerling.

Een interessant thema met ook dit jaar weer een zeer groot aantal presentaties die de moeite waard zijn om te gaan volgen. Lastig dus om überhaupt een keuze te maken.

Leuk is dat dit jaar naast het CvI Blog er een heuse CvI Community is gestart. In deze CvI community kun je verbindingen leggen met mede community-leden, oude foto’s bekijken van de deelnemers (erg schattig 8-), maar ook inzicht krijgen in de presentaties van degene die deze verzorgen komende woensdag en donderdag.

Zoals vorig jaar, mag ik ook dit jaar weer lid zijn van de CvI Blogger club om mijn visie op het congres te verslaan via de CvI Blog samen met:

Leuk is ook dat dit jaar, meer als voorheen, op Twitter (hastag #cvi2010) al de nodig buzz was over het congres. Als je dit gevolgd zou hebben dan zou je inzicht hebben kunnen krijgen in een aantal nieuwigheden/experimenten tijdens het congres.

Zo zullen diverse deelnemers hun hobby presenteren. Als ik me goed herinneren zullen er minimaal schilderijen en foto’s tentoongesteld worden, aldus enkele tweets op Twitter.

[ad#reclame]

Tevens zal er een expositie zijn waarin een aantal deelnemers vertellen over hun leefwereld als leerling (meestal uit een ver verleden). Via een foto op A2 formaat waaraan een mp3 speler bevestigd is, kun je horen hoe deze deelnemer zijn jeugd heeft ervaren als leerling.

Het idee is dat deelnemers elkaar ontmoeten op dit soort plekken tijdens het congres en zo ervaringen uitwisselen, want ten slotte is het leren kennen van elkaars leefwereld essentieel voor een docent, want inzicht in de leefwereld van onze leerling geeft ons mogelijkheden om onderwijs te maken dat motiveert en beter beklijft.

Zie ook weblog: Veldhoven 2010.