Kick-off project “Publiceren met Windows 2003”

Afgelopen vrijdag vond de kick-off plaats van project 3: “Publiceren met Windows 2003” voor de 1e jaars studenten van de opleiding Medewerker Beheer ICT (Bol-3) aan de ICT-Academie.

Jeroen van Disseldorp, open source en open standaarden specialist van Cap Gemini, was voor de vierde keer present om zijn visie op Linux te delen.

In een zeer humoristische en inhoudelijk sterke presentatie werden de studenten geboeid en uitgedaagd. Met name de vraag wie er regelmatig Linux gebruikt leverde slechts een paar vingers, echter de vraag wie er Youtube, TomTom,Hyves,  et cetera gebruikt leverde een complete zaal aan vingers op. En wat blijkt iedereen gebruikt (zonder het te weten) Linux.

Vervolgens presenteerde Robert Oberhollenzer de kaders van het komende project: Wat verwacht de klant? en Hoe gaan we dit aanpakken? In dit project wil de helpdesk van het Koning Willem I College 25% besparen door meer zelfhulpmogelijkheden aan te bieden aan zijn medewerkers. Denk hierbij aan  video- en schriftelijke instructies via de website van de Helpdesk.

Aan de studenten is gevraagd om een prototype van deze omgeving te bouwen incl. Windows 2003 met DNS, Domain Controller, web- en ftp-services. De Helpdesk omgeving moet vanuit zowel Windows XP als Ubuntu Linux benaderd kunnen worden.

[ad#reclame]

Afsluitend presenteerde ikzelf het technisch ontwerp en gaf ik een demonstratie van het prototype dat de studenten moeten gaan bouwen.

De complete kick-off is binnenkort terug te zien via de Presentations2Go server van het Koning Willem I College, zie hier.