Het gebruik van Windows Live Movie Maker

Zoals ik in een eerdere blogpost aangaf, ga ik met twee afdelingen binnen het Koning Willem I College aan de slag met het gebruik van de Flip en Windows (Live) Movie Maker.

[ad#reclame]

Op mijn vorige blogpost kreeg ik input van Dirk, Willem en Karin op mijn vraag over het gebruik van video editing software. Zoals ik verwachtte werd Windows (Live) Movie Maker steeds aangeraden.

Waarom aan de slag met de Flip en Windows (Live) Movie Maker?
Dit om enerzijds video’s door studenten te laten maken waarin ze hun gedrag of eindproduct presenteren. Om uiteindelijk hierop te kunnen reflecteren (bij gedrag) of mogelijk deels af te studeren (bij eindproduct).

Anderzijds om docenten te ondersteunen bij het maken van instructievideo’s. Met name hier komt het gebruik van Windows (Live) Movie Maker om de hoek kijken. Dit om een bijvoorbeeld foto’s, slides, et. cetera, maar ook standaard bumpers, disclaimers en CC-licentie toe te kunnen voegen.

In deze post zet ik (Live) steeds tussen haakjes, omdat er een duidelijk verschil zit tussen Windows Movie Maker (t/m Windows XP beschikbaar) en Windows Live Movie Maker (Windows Vista en Windows 7).

Bij Windows Movie Maker is het niet mogelijk om direct vanuit de Flip video’s te importeren, maar moet eerst, bijvoorbeeld met de meegeleverde software bij de Flip, het mp4 bestand omgezet worden naar een wmv bestand. Bij de Live-variant is direct importeren wel mogelijk.

In mijn zoektocht naar geschikt materiaal voor een training kwam ik naast de tip van Karin: een handleiding Windows Movie Maker, ook terecht op de site van Microsoft met diverse goed bruikbare filmpjes.