Screencasting met studenten 2009-2010

Afgelopen week is het project “Mondelinge instructie in TipCam / Camtasia Studio” weer uitgevoerd door de studenten van de opleiding Medewerker Beheer ICT aan de ICT-Academie van het Koning Willem I College.

Dit project is een aanpassing van het succesvolle project van vorig jaar, waarbij studenten zeer enthousiast aan de slag gingen en zonder dat ze het echt in de gaten hadden ook met het vak Nederlands bezig zijn.

[ad#reclame]

Tijdens het komende congres van het Consortium voor Innovatie zal ik dit project onder andere presenteren in mijn bijdrage: “Just do IT inspiratie – voorbeelden voor de leraar 2.0”.

Een groot aantal resultaten kun je hieronder vinden. Het embedden van een complete playlist kostte met trouwens enige tijd om goed voor elkaar te krijgen (zie Create and Embed Youtube playlists)

Afgelopen vrijdag was tevens een camjo (een camera journalist, oftewel: een persoon die alle werkzaamheden voor zijn rekening neemt zoals interviewen, opnemen, monteren, et cetera.) van Leraar24 aanwezig om opnames te maken van dit project. Gaaf om te zien hoe fanatiek de klassen meededen tijdens de opnames. De les liep m.i. dan ook erg goed. Weinig last van de camera. Het interview achteraf met een grote lamp om mijn gezicht vond ik iets lastiger, maar ach je kunt altijd een zin opnieuw doen en met knippen en plakken kom je dan een heel eind. Ik ben erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.