Editen van Flip-video's?

Voor een tweetal afdelingen binnen het Koning Willem I College ben ik een onderzoekje aan het doen voor het gebruik van video’s in hun onderwijs. In het verleden heb ik hier al een tweetal blogposts: Het waarom van video in de les? en Hoe video in de les? over geschreven, echter gaan we nu concreet aan de slag.

Het idee is dat: 1. studenten met een Flip een videowerkstuk gaan maken, en 2. docenten instructiemateriaal gaan maken in de vorm van een video (mogelijk met de Flip, maar ook via het opnemen van het scherm van een pc).

[ad#reclame]

De software die standaard bij de Flip meegeleverd is, heeft zeer beperkte editing mogelijkheden. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar andere mogelijkheden. Op de site AskVille kom ik een lijstje tegen van de volgende editing software:

  • Wax
  • Zwein-stein
  • Avid FreeDV
  • Apple iMovie
  • Microsoft Movie Maker

Op veel websites komt Microsoft Movie Maker steeds als beste uit de bus. Wie heeft er ervaring met deze software? Zijn er betere alternatieven dan Microsoft Movie Maker? Wat is jouw oplossing om mp4 bestanden in Microsoft Movie Maker te importeren? Ik ben erg benieuwd hiernaar, want dat helpt me om mogelijk een aantal valkuilen te voorkomen.

Rondom dit onderwerp heb ik op delicious onder de tag Flip een aantal bookmarks verzameld. Dit voor de geïnteresseerden.