eXe Learning niet meer doorontwikkeld!?

Afgelopen weken ben ik fanatiek bezig met het gebruik van eXe Learning om leerobjecten te maken die ik vervolgens importeer in N@tschool. Dit in het kader van mijn Leergang TEL.

In een eerdere post toonde ik een kort prototype van het project waarin studenten leren om een netwerkomgeving te installeren met Windows 2003, Windows XP en Ubuntu Linux. Ondertussen ben ik erg ver gevorderd en bezig met de afronding. Twee collega’s zijn druk bezig om voor onze afdeling een standaard stylesheet te maken, zodat al het lesmateriaal hetzelfde eruit gaat zien. Daarnaast verkend men de mogelijkheden om eigen ICT-Academie iDevices te maken, zodat ook de structuur van documenten hetzelfde wordt.

[ad#reclame]

Los van een klein bugje (het linken van document gaat soms goed en soms niet) ben ik erg tevreden over eXe Learning. Al zoekende naar een oplossing van de bug viel het me op dat er de laatste maanden (bijna 1 jaar) voor Windows geen update uitgebracht is. Voor mij een rede om contact te zoeken met een van de makers Derek Wenmorth. Hij beantwoorde mijn vraag hierover alsvolgt:

Thanks for your note – unfortunately the support for eXe development has dried up and the lead developer we’d been employing to sustain it over the past few years has now moved on to another project with another company. Despite the extremely large user base, there has not been any income to support the development side for more than three years, thus the project has now been left up on the open source community to do what it wants with it – but no further development is planned at this end.

Erg jammer, want zoals Derek zelf aangeeft, zijn er veel gebruikers wereldwijd.

http://exelearning.org/