Digital Creator – het ECDL van de toekomst?!

Vorige week had ik met mijn directeur en Hans Burgmans van KPC Groep een afspraak over Digital Creator.

Digital Creator wordt gepositioneerd als de communicatie van de toekomst. Waar in het verleden via hieroglieven, kleitabletten en uiteindelijk het handschrift gecommuniceerd werd, wordt in de toekomst digitaal gecommuniceerd via audio en video, aldus de ontwikkelaars.

[ad#reclame]

Digital Creator is in Engeland ontwikkeld en is verplicht voor alle leerlingen om te volgen en de bijbehorende certificaten te behalen. Op de site staat onderstaande beschrijving van de inhoud:

Have you ever wondered how you could create and edit your own digital videos, add then add your own sound track and effects? Are you interested in using a digital camera to take photo’s in different ways and then learn techniques on how to improve them? Or have you heard about Podcasts and wondered how you might be able to create your own and share it with other people? Have you seen animations like Wallace and Gromit and thought you’d like to create something like it?

Om een nog beter beeld te krijgen van digital creator, zie onderstaande video:

Een mooi streven, denk ik. Wat mij betreft interessant genoeg om te bekijken, en een beeld te vormen van de bruikbaarheid in ons onderwijs.