NNOAL: Leer 2.0 raar!

Afgelopen dinsdag was het NNOAL bijeen in het restaurant van het Koning Willem I College. De opzet van de bijeenkomst is erg creatief waarin in korte presentaties van 15 minuten een onderwerp het voetlicht passeert. De onderwerpen zijn zeer divers: van inzichten in een nieuwe ELO dat volledig Web 2.0 ontwikkelingen implementeert tot mediawijsheid in het basisonderwijs en MBO. Tussendoor een gang van het diner en meer dan voldoende ruimte om van gedachten te wisselen over onderwijs en ICT.

Zelf mocht ik een van de korte presentatie verzorgen.

Ik ben erg tevreden over het rumoer dat ontstond door de zaal de keuze te geven voor het onderwerp. Dit werkte erg dynamisch, maar zeker de interactie die hierdoor met de zaal ontstond, was erg leuk en leerzaam. Helaas bleek 15 minuten nog korter te zijn dan ik gedacht had. Toch gelukt om de hoofdlijnen van 2 onderwerpen voor het voetlicht te brengen.

Verder vond ik het erg leuk om Karin Winters een aantal virtuele vrienden nu eens live te zien: Elke Das en  bijvoorbeeld, maar ook oude bekenden zoals Willem Karssenberg een heel wat mensen van de studiereis van het Consortium voor Innovatie naar Nashville in 2007.

Het verhaal van Elke Das sprong er wat mij betreft uit door de manier waarop ze de zaal door haar story telling manier absoluut muisstil kreeg. Hulde en log voor de manier waarop ze, voor mij mogelijke toekomstige MBO-ers, nu al klaarstoomt om met het internet te leren werken.

NNOAL

View more presentations from elke.

Tevens waardevol voor mij dat in het experiment MOBBlog door Frank Thuss van enige tijd geleden mijn eigen bevindingen werden bevestigt rondom de huidige zogenaamde Net generatie of Generatie Einstein. Deze generatie zou als vanzelf zeer efficiënt en effectief met Web 2.0 werken. Niet dus!

[ad#reclame]

Mogelijk dat de generatie van Elke Das hier over 8 jaar verandering in gaat brengen? Tot die tijd de noodzaak om ook in het MBO te werken aan mediawijsheid van onze studenten.