Workshop "Zoeken in het digitale bos" in de School voor de Toekomst

Over 40 dagen, zoals aangekondigd in de nieuwsbrief van de Kring vrienden van ‘s-Hertogenbosch, ga ik op de vrijwilligersdag een drietal workshops geven over zoeken in het digitale bos:

Zoeken in het digitale bos

Ofwel: hoe vind ik snel de juiste informatie op het internet ?

Het internet bevat miljoenen websites met zeer veel informatie. Zoeken op het woord ‘vakantie’ levert circa 21 miljoen hits. Hoe kunnen deze 21 miljoen hits teruggebracht worden tot een beperkt aantal websites die gaan over de vakantie die bij u past?
In deze workshop leert u hoe in het digitale bos snel de website kunt vinden die u nodig heeft. Met bijvoorbeeld Google kunt u, door beter gebruik te maken van de mogelijkheden, sneller tot de juiste informatie komen. Deze mogelijkheden komen uitgebreid aan bod, maar ook wordt vooral geoefend om een betere zoeker te worden.

De workshop wordt geleid door Patrick Koning, trainer van het Center for Teaching and Learning.

Er is een leuk programma met dieren, water en erfgoed gemaakt om de grote groep vrijwilligers te bedanken voor de inzet afgelopen jaar.

Kringen virenden van Den Bosch

Als community college ontvangt het Koning Willem I College in de middag de vrijwilligers in de School voor de Toekomst voor actieve en passieve kijk-, luister- en doe-activiteiten. Van kleinschalig en intensief naar grootschalig en passief genieten. Studenten, docenten en bijzondere gasten laten zien waartoe ze in staat zijn.

[ad#reclame]