Wat is jouw digitaal chromosoom?

Via mijn collega Jan Jacobs heb ik via Personas mijn digitaal chromosoom laten maken, oftewel: wat is jouw blauwdruk op het internet. Op basis van een aantal categorieën speurt Personas het internet af, telt het aantal keer dat je in het categorie geplaatst kan worden en maakt hiervan een digitaal chromosoom.

Personas

Personas is een initiatief van het MIT:

Personas is a component of the Metropath(ologies) exhibit, currently on display until Sept 09 at the MIT Museum by the Sociable Media Group from the MIT Media Lab … It uses sophisticated natural language processing and the Internet to create a data portrait of one’s aggregated online identity. In short, Personas shows you how the Internet sees you.

Mijn digitaal chromosoom ziet er als volgt uit:

Personas Digitaal Chromosoom

Interessant te achterhalen hoe dit chromosoom van mij tot stand komt. Online: ja, dat herken ik. En sports ook, echter bij het maken van mijn chromosoom komt vooral voetbal langs, terwijl ik toch echt ijshockey. Blijkbaar een andere Patrick Koning. Geneology herken ik al helemaal niet. Aha, dit is niet mijn digitaal chromosoom, maar het digitale chromosoom van alle Patrick Koning-en op de wereld bij elkaar.

[ad#reclame]

Toch een erg leuk idee van het MIT, en de moeite om te vermelden. Hoe ziet jouw digitaal chromosoom eruit?