Comptia past A+ examens aan: eindelijk!

Op de website van Computable is te lezen dat Comptia zijn examens voor het A+ certificeringtraject aanpast:

Certificeringsorganisatie Comptia heeft de inhoud van zijn A+-certificering geactualiseerd. Het examen is aangepast naar aanleiding van ‘de veranderende eisen die aan ict’ers worden gesteld’, meldt de organisatie. Het nieuwe examen bestaat zowel uit een theoretisch als praktijkonderdeel, ‘essentials’ en ‘practical applications’. Het certificaat blijft leveranciersonafhankelijk.

Als ICT-Academie hebben we veel geworsteld met de A+ onderwerpen die aan bod moeten komen volgens Comptia. Binnen de ICT-Academie gebruiken we het materiaal van Aries Technology dat de onderwerpen aanbiedt voor lagere kosten, echter zonder Comptia certificaat. Een van de nadelen van Comptia zijn de kosten die voor veel ouders te duur is.

[ad#reclame]

Daarnaast halen vragen over hopeloos verouderde technologie (bijvoorbeeld DIN-5 toetsenbord stekkertjes of 8086 processoren), maar ook het gemis van nieuwe technologie (bijvoorbeeld Serial ATA en PCI-Express) de motivatie van veel studenten onderuit. Ten slotte is het gemis van een praktijkexamen zeer Amerikaans in mijn beleving. Met alleen kennis, weet de student veel, maar kan er weinig meer. Wat mij betreft een goede ontwikkeling van Comptia. Ik ben echt benieuwd naar het nieuwe materiaal.

Processor

Verder was eerder deze week te lezen op Computable dat Ecabo overweegt om met Comptia samen te gaan werken, zodat studenten in het MBO op school hun certificaat kunnen gaan behalen. Voor een deel van de studenten kan dit een absolute meerwaarde zijn. Op de ICT-Academie is het bijvoorbeeld al mogelijk om (vrijwillig) certificaten te bahalen van Aries Technology, Microsoft en Cisco. Het lijkt me goed om hier Comptia aan toe te voegen, echter het verplichten voor alle studenten zou ik alleen doen als het materiaal daadwerkelijk hetgeen biedt dat absoluut nodig is om een goede ICT-er te worden. Mocht het zwaarder zijn dan nodig, dan zou ik het vrijwillig blijven aanbieden.