OpenSource Nederlands woordenboek

Vives kopt vandaag dat versie 1.1 van OpenTaal´s Nederlands woordenboek is uitgebracht.

Het open source project OpenTaal publiceert de tweede versie van een opensourcewoordenlijst, officieel goedgekeurd door de Nederlandse Taalunie. Deze woordenlijst wordt gebruikt in open sourcesoftware als OpenOffice, Firefox en Thunderbird.

Ik kende het bestaan van een opensourcewoordenlijst nog niet, maar vind het een mooie ontwikkeling. Mogelijk heb ik al jaren hiermee gewerkt zonder het te weten. De plugin woordenlijst had ik namelijk al geinstalleerd, maar ook in OpenOffice in voorheen in Tex werd dit gebruikt.

[ad#reclame]

Na installatie van de woordenlijst in Firefox trouwens, heb ik toch het idee dat de nieuwste versie nog niet geupload is naar de plugin pagina van Firefox, want enkele woorden worden als verkeerd aangemerkt die toch echt goed zijn, volgens de website van OpenTaal.