Blue Mars voor je 3de leven?!

Via mijn collega Jan Jacobs kwam ik op de onderstaande trailer terecht van Blue Mars – de mogelijke killer van Second Life? De website van Blue Mars vertelt het volgende over deze virtuele wereld:

Blue Mars is a free to play massively multiplayer virtual world featuring stunning graphics, realistic characters, and endless social bonding activities. The Blue Mars virtual world is made up of an expanding set of independently operated cities that feature unique themes, activities, and attractions such as shopping, avatar customization, unique personal spaces, and games like dancing, racing, and golf. Cites on Blue Mars are tied together with a unified login system, persistent global Avatar ID, and platform wide participation based reward system that encourages users to explore, play, and make new friends.

Als je de video bekijkt lijkt de kracht van Blue Mars m.i. te zijn dat men samenwerkt met een groot aantal partijen, o.a. National Geographic, de graphics een stuk aantrekkelijker ogen dan in Second Life, en dat fun en serieuze zaken (leren) gecombineerd zijn in een platform.

[ad#reclame]

Kijk zelf maar:

Wie weet gaat Blue Mars de beloften van Second Life, die m.i. tot nu toe nog niet waargemaakt zijn, wel waarmaken? Naast mijn 2de, op dit moment stoffige leven in Second Life, straks een 3de leven in Blue Mars? Ik ga in ieder geval aan de slag met de beta.