HoeMoetDatDan.nl?!

Vorige week kreeg ik een mailtje van Pim, medewerker van Zark.nl, met de vraag of we als ICT-Academie mogelijk zouden kunnen samenwerken met een van hun initiatieven: Hoe Moet Dat Dan.

In dit schooljaar hebben studenten van de ICT-Academie een tweetal video’s moeten maken waarin ze een mondelinge instructie geven over een onderwerp dat veel bij een Helpdesk binnenkomt. Het idee hierachter is dat de Helpdesk minder calls krijgt als mensen via hun website zelf op zoek kunnen gaan naar de oplossing van de vraag. Een filmpje werkt natuurlijk veel intuïtiever dan een FAQ of een handleiding. Tot nu toe uploaden de studenten het filmpje naar YouTube.

[ad#reclame]

Grappig om te zien dat mijn screencast geupload is (niet door mijzelf) naar de website. Natuurlijk mag dat niet zo maar zonder toestemming. Een leuke casus voor vanavond, want dan is de derde bijeenkomst van de Leergang TEL. Deze bijeenkomst gaat over de Wet op Internet en wordt verzorgd door Arnoud Engelfriet.

22-6-2009 10-53-32

Wie weet dat we volgend schooljaar video’s kunnen uploaden naar de website van HoeMoetDatDan? Trouwens, het embedded gaat niet helemaal goed op mijn weblog. Slechts een deel van de video wordt maar weergegeven. Daarnaast begint de video meteen te spelen.