Zoeken a la Web 3.0: Wolfram Alpha

Vandaag is Wolfram Alpha gelanceerd (met dank aan Jan Jacobs voor de tip). Wolfram Alpha is een “zoekmachine” dat vragen beantwoord met de oplossing. Dit in tegenstelling tot de huidige zoekmachines op basis van een aantal zoektermen hits geven die gaan over die zoekwoorden. Hiermee gaat Wolfram Alpha een stap verder in gunt ons een blik in de toekomst van het internet: Web 3.0.

Wie een beeld wil krijgen van wat Wolfram Alpha beloofd, zie deze Screencast.

Op basis van het “begrijpen” van de zoekvraag wordt het juiste antwoord gegenereerd door gegevens op het internet te combineren tot een antwoord. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van meta data die bij de gegevens toegevoegd wordt. De stormloop op de site is op dit moment enorm waardoor de homepage niet altijd goed weergegeven kan worden. Ik ben benieuwd wat dit ons gaat brengen en wat de impact hiervan op het onderwijs is.

[ad#reclame]

Voor meer informatie zie ook: Wolfram Alpha kan Google verslaan en Nieuwe zoekbelofte Wolfram Alpha gelanceerd.