Mbo-docenten niet het laatste woord

De volkskrant kopt vandaag: “Mbo-docenten niet het laatste woord” bij de invoering van CGO. De staatssecretaris is het principieel oneens om het laatste woord geven aan de docenten. Gelukkig, want zelf denk ik dat hiermee het negativisme rondom innovatie (lees; die gaat niet alleen over CGO, maar over eigentijds inspirerend onderwijs voor de huidige generatie studenten) zou winnen, en de noodzakelijk innovatie van het onderwijs achterwege zou blijven.

[ad#reclame]

Diverse weblogs hadden al gereageerd rondom het voorgenomen besluit, zie: Onderwijs van Overmorgen, Wilfred Rubens en Onderwijsethiek.

Eerlijk gezegd verbaasde mij de reactie van de staatssecretaris, omdat ik de indruk had gekregen uit de pers dat het al in kannen en kruiken zat. Echter op de weblog van Wilfred Rubens staat toch duidelijk dat de regering verzocht wordt een ministeriele regeling te maken:

De Tweede Kamer is gisteren akkoord gegaan met een motie -mede ondersteund door ‘mijn’ partij, waarin de regering verzocht wordt een ministeriële regeling te maken waarin wordt opgenomen dat docententeams van mbo-opleidingen instemmingsrecht krijgen over de invoering van het competentiegericht onderwijs.

Blijkbaar had ik dat niet opgepakt. Een een verzoek kun je altijd naast je neerleggen. Wat mij betreft een goede actie van de staatssecretaris.