Hoe voeg ik Ubuntu Linux in een domein toe?
Gisteren heb ik een screencast gemaakt over hoe je met Likewise Ubuntu Linux in een domein kan toevoegen.
De screencast is hetzelfde opgebouwd als Hoe voeg je Windows XP in een domein toe. In mijn leergang TEL wil ik kijken of ik onderzoek kan gaan doen naar de effecten van screencast versus tekst met plaatjes.
[ad#reclame]
Hey,
Als eerst wil ik zeggen dat het kei goed van je is om zo’n website te maken.
Maar het video wat je op je site hebt neergezet over ubuntu toevoegen in een Windows domein via “likewise” zorgt voor problemen na het opnieuw starten van je ubuntu systeem.
Tenminste dit had ik.
Ik kreeg een Error bij het inloggen en ik kon inloggen.
maar als ik iets wil wijzigen waar een root wachtwoord voor nodig is dan blijft of het hele systeem hangen of dan krijg ik een bericht te zien dat de verificatie mislukt is.
Dit gelt gebeurt ook wanneer je inlogt op terminal via “SU”.
Ik heb op internet de commandos gevonden om ubuntu toe te voegen in een Windows Domain, namelijk:
1. sudo apt-get update
2. sudo apt-get install likewise-open
3. sudo domainjoin-cli join fqdn.of.your.domain Administrator
4. sudo update-rc.d likewise-open defaults
5. sudo /etc/init.d/likewise-open start
Of je moet er bij vertellen in je filmpje dat regel 4 en 5 na het toevoegen uitgevoerd moeten worden.
Want die twee regels zijn wel belangrijk zodat het mee start volgens bij bij het booten van je ubuntu systeem..
Ik hoor van je wat je hier van vindt.
En ben natuurlijk benieuwd of jij toen ook een error had tijdens het inloggen.
Bedankt.
Empinoza.
Hi, ik heb zelf geen errors gehad, zoals je beschrijft. Mogelijk ligt dit aan de versie van Ubuntu die je gebruikte? Ik heb ondertussen Ubuntu 9.04 getest met Likewise versie 5. En dit werkt stukken beter. Op het eerste gezicht lijkt de integratie met een Windows 2003 DC veel beter. O.a. het afdwingen van het wijzigen van het wachtwoord bij eerste inlog werkt nu echt. Leuk dat je trouwens reageert. Ben je als hobby met likewise bezig? Of school? of zakelijk? Groetjes, Patrick
Hoi,
Ik ben bezig met een project voor school.
Moet een servicedesk opzetten.
Hier bij moet ik dus een aantal Windows server installeren en configureren en moet de leraren en de examenbureau bewijzen dat ik met twee besturingssystemen kan omgaan. Ik heb opschool altijd gewerkt met Linux Suse 10.2, jaren terug had ik tijdens een stage van een collega mandrake gekregen, van een klasgenoot Linux Debian gekregen en zelf nog RedHat en Ubuntu gedownload en Ubuntu vindt ik toch het fijnste en makkelijkste mee werken.
mvg.
Empinoza.
Ben je ondertussen al verder gekomen met mijn hints? Ubuntu 9.04 en Likewise Open 5? Welke opleiding doe je trouwens op welke school? En is dat MBO of HBO? Leuk dat je met bewijzen je competentie moet aantonen. Suc6.
Is dit de server of desktop edition want ik krijg likewise niet
ik hb wel geupdate
Hi, in de film gebruik ik de desktop editie van Ubuntu 8.10, maar ook in 9.04 werkt het geheel. Zelfs beter, want de integratie met een Windows 2003 Domain Controller is verder doorgevoerd. Niet kunnen updaten? Heb je alle bronnen voor nieuwe software aan staan?
Eyh,
Danku het is gelukt om likewise te kunnen installeren.
alleen ik heb 1 probleem misschien kunt u me helpen als je het wilt.
k krijg een fout melding tijdens het aanmelden pingen naar laurens.local lukt niet IP wel en het internetverbinding is goed..
weet u het misschien>
danku
Hi, een mogelijk probleem is dat de gateway (in je tcp/ip settings) niet altijd goed gereset wordt. De oplossing is om de gateway het ip-adres te geven van je Windows 2003 DC. Een andere mogelijkheid is om een andere netwerk manager te installeren die deze “bug” niet heeft, bijvoorbeeld WICD. Ik hoop dat je zo verder kunt.
Hoi Patrick,
Sorry van de late reactie ben nog steeds druk bezig met mijn project.
Ik ben bij de versie gebleven waar ik mee ben gestart omdat ik hier al alles had geconfigureerd en goed werkt allemaal. (8.04 TLS).
Ik doe niveau 4 MBO ICT Beheerder.
13 juli heb ik mijn presentatie en tot die tijd moet ik alles af hebben.
Afgelopen weekend met php een website gemaakt met een RMA formulier en een contact formulier. werkte allemaal kei goed. servers down gebracht om te backuppen. Gisteren na het opstarten werkte exchange niet meer.
Bij het aanmaken van nieuwe users wordt er geen mailbox meer aangemaakt.
van ongeveer 18:00 uur tot 3 uur `s nachts mee bezig geweest om het goed te krijgen met eerder gemaakte snapshots maar heeft geen resultaat opgeleverd waar door ik vandaag de domain controller en exchange server opnieuw heb geïnstalleerd. Ben nu nog bezig met de Exchange server.
Ik kon in mijn vorige installaties mijn exchange server niet uit het domein halen. Dan krijg ik namelijk een melding dat “Schema” folder in AD niet gerepliceerd kan worden naar de Domain Controller.
Dus heb beide nu opnieuw geïnstalleerd en had de commando’s van Linux nodig om in het domein toe te voegen vandaar dat ik weer hier terecht ben gekomen om mijn eigen post weer te kunnen raadplegen. hahaha klinkt echt grappig.
Maar weet dus niet hoe ik dat machine uit het vorige domein kan halen.
Heb jij een idee?
mvg
Ismail.