Educational Games op Nobelprize.org

Tijdens mijn voorbereidingen van de Leergang TEL van het Koning Willem I College kwam ik een interessante site tegen van de Nobelprijs, zie Nobelprize.

Op mijn weblog heb ik enige malen aandacht besteed aan Games in het onderwijs. Ik blijf dit onderwerp volgen en zo nu en dan kom ik iets interessants tegen. Deze website heeft namelijk een aparte sectie Education Games met zeer leuke, eenvoudige en leerzame games. Onder andere Pavlov’s Dog is leuk en maakt zeer eenvoudig duidelijk hoe de leertheorie van het Behaviourisme werkt.

16-4-2009-11-35-30

De website biedt games over Tuberculose, diabetes, DNA, Transistors, et cetera. Wat mij betreft de moeite waard om eens te bekijken en te kijken wat je in het onderwijs kunt inzetten.

[ad#reclame]

Erg leuk is trouwens het spel in de categforie economics: Trade Ruler. Op eenvoudige wijze wordt inzicht gegeven in een theorie over welvaart.

16-4-2009-11-51-16

Dit moet te gebruiken zijn in lessen en opleidingen met economie en internationale handel als onderwerp.