Maslow’s hierarchy of tweets

Via de Twitter-feed @rtolido van mijn oud collega Ron Tolido van Cap Gemini werd ik geattendeerd op “The Hierarchy Of Tweets – Analyzing the Psychology of Twitter“.

The Hierarchy of Tweets

The Hierarchy of Tweets

Een interessante en creatieve insteek om tweets te groeperen. Als ik kijk naar mijn behoeften dan zit ik in het safety-love/beloning-esteem gebied. Ik twitter zeer selectief om weblogitems bekend te maken, links te delen die ik tegenkom, (soms) kleine conversaties over bepaalde onderwerpen te voeren, op de hoogte te blijven en (soms) vragen te beantwoorden.

[ad#reclame]

Tweets die gaan over physiological needs volg ik absoluut niet. Erg oninteressant om te lezen dat iemand opstaat of koffie inschenkt. In mijn beleving zijn dat soort tweets vervuiling van Twitter, maar natuurlijk zijn er anderen die dit wel interessant vinden. Maar goed dat je je kunt afmelden voor tweets.