Web 2.0 in de klas: van Visio naar Gliffy

Afgelopen week kwam mijn collega Pieter-jan van den Berg enthousiast naar me toe en vertelde me dat hij een opdracht gemaakt had over Glifhttps://patrick.familiekoning.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=1428&message=7fy en deze in de lessen Visio ging inzetten.

gliffy

Ik vroeg wat hij precies bedoelde, want het kwartje viel niet meteen. Ik had hem enige tijd geleden getipt over de site Gliffy; een web 2.0 alternatief voor Visio:

With Gliffy online diagram software, you can easily create professional-looking flowcharts, diagrams, floor plans, technical drawings, and more. Our online diagram editor makes it easier than ever to create great looking drawings.

Leuk om te zien dat een collega dit enthousiast oppakt en hiermee echt aan de slag gaat met studenten.

Het mooie van Gliffy is dat je plaatjes eenvoudig kunt embedden in bijvoorbeeld je weblog.