Skype gesprekken opnemen tijdens PvB's

Ongeveer twee keer per jaar gebruik ik Skype om telefoongesprekken te simuleren tijdens de Proeve van Bekwaamheid. Zie ook een eerdere post hierover.

[ad#reclame]

Studenten moeten tijdens de Proeve van Bekwaamheid laten zien dat ze netjes een telefoongesprek kunnen afhandelen. Ze doen dat onder andere door zichzelf voor te stellen, de naam van het bedrijf te noemen, en te vragen waarmee ze de beller kunnen helpen. Ook bij lastige situaties, zoals een opdringerige verkoper, moeten ze zichzelf staande houden. Uiteraard moeten ze het gesprek ook netjes afsluiten: “Ik wens u een prettige dag verder!”.

pamela-call-recording

Tijdens een Proeve van Bekwaamheid is het van belang om materiaal op te nemen, zodat mogelijk achteraf het geheel opnieuw door een twee beoordelaar beoordeeld kan worden. In het verleden deden we dit met een speciale pc met webcam. Hiermee namen we diverse gesprekken op. Ook het telefoongesprek, echter is dit niet meer nodig, want voor skype is de Pamela plugin beschikbaar. Hiermee kunnen op eenvoudige wijze de telefoongesprekken opgenomen kunnen worden.