Poken kado bij het Koning Willem I College

Op vrijdag 30 januari van 14.00 – 18.00 uur en zaterdag 31 januari van 09.00 – 14.00 uur vindt de open dag plaats van het Koning Willem I College met voor iedere vijfde inschrijver een Poken als cadeau.

button_open_dag-2009

Op de open dag katern van de website van het Koning Willem I College staat de volgende aankondiging:

Een innovatieve school heeft innovatieve gadgets. Daarom schenkt het Koning Willem I College aan elke vijfde persoon die zich aanmeldt (te beginnen op de Open Dagen) de meest innovatieve gadget die we op dit moment in ons land kennen: een Poken! Het is iets heel nieuws en baanbrekends; het NOS-journaal en het RTL4 programma EditieNL spraken deze week al van ‘een revolutionaire ontwikkeling’.

Iedereen loopt er mee weg!
Het is pas januari en nu al zijn er mensen die geloven dat ‘poken’ HET woord van 2009 gaat worden. Eigenlijk bedacht voor kinderen, maar wat blijkt ….. middelbare scholieren, studenten en zakenmensen lopen er mee weg! Dus, wil je erbij horen? Kom dan naar de Open Dagen van het Koning Willem I College en maak kennis met de Poken. En misschien bemachtig je er ook wel een!

In een oogwenk
Wat is het precies? Een Poken is een klein apparaatje, waarmee je je sociale netwerken kunt delen. Denk aan Hyves, Linkedln, Facebook, enzovoorts. Als je, bijvoorbeeld bij het uitgaan, iemand tegenkomt die ook zo’n Poken heeft dan houd je de twee Pokens enkele seconden tegen elkaar en de daar opgeslagen datacommunicatie wordt in een oogwenk uitgewisseld. Thuisgekomen plug je even in op je pc of laptop en je hebt toegang tot alle gegevens die de persoon met wie je hebt uitgewisseld met je heeft willen delen.

Handig? Nee, verschrikkelijk handig! Zoals gezegd: een innovatieve school heeft innovatieve gadgets….

Een zeer snelle actie van de afdeling PR & Marketing na mijn tip om iets met de Poken te doen op het college deze week. Met dank aan mijn collega Jan Jacobs voor de associatie naar de open dag. 10% meer inschrijvingen? En een aantal Poken vriendjes volgend schooljaar in mijn klassen? Eindelijk niet meer alleen.