Windows 7 – alle nieuwtjes op een rij!

Op de site van Microsoft is een aantal filmpje te zien met de nieuwtjes binnen Windows 7. Interessant om te kijken hoe het interface gebruikersvriendelijker wordt. Een aantal coole zaken zijn ingebouwd, bijvoorbeeld door te schudden met een venster worden de andere vensters verkleind en weer vergroot bij een tweede keer schudden. Daarnaast is de ribbon onderaan het scherm erg handig. Zo kun je veel gebruikte toepassingen met een klik starten, maar ook als ze gestart zijn, blijf je overzicht houden.

[ad#reclame]

De integratie met Web 2.0 toepassingen vanuit Internet Explorer 8 met accelerators vind ik zelf erg interessant. Op deze manier kun je stukken tekst selecteren om vervolgens met de rechtermuisknop bij diverse functies te kunnen, bijvoorbeeld het tonen van een kaartje bij een geselecteerd adres of het vinden van de facebook gegevens bij een naam van een persoon.

Ondertussen heb ik Windows 7 virtueel draaien en blijkt alles te werken wat kan werken. Niet alles visuele nieuwtjes krijg ik aan de praat, maar dat heeft met de videokaart te maken die onder VMWare draait. Mijn eerste indruk van Windows 7 is positief.

[ad#reclame]

Op de site van Paul Thurrot staat een uitgebreid verslag van de toepassingen die vlekkeloos werken onder Windows 7. Een groot deel van wat ik gebruik staat er tussen.

Hmm, ik twijfel om nu al in beta fase over te stappen op Windows 7 met mijn laptop.