Bootable USB-Stick met Ubuntu Linux

Zoals ik al enige malen geschreven heb, ben ik in het bezit van een Asus EeePC met Windows XP. Echter, had ik mezelf voorgenomen om de Asus EeePC met Linux in te richten om vervolgens te kijken waar ik tegenaan loop.

Het eerste probleem is hoe krijg ik Linux geïnstalleerd op een netbook, want er zit geen cdrom speler in. Met het tool UNetbootin kun je op eenvoudige wijze diverse Linux distributies installeren op een USB-Stick.

UNetbootin

Het tool is in staat om live de laatste versie van de Linux distributie te downloaden en vervolgens op de USB-Stick te installeren. Daarnaast is het ook mogelijk om een gedownloade iso te gebruiken. Het installeren van Ubuntu 8.10 op mijn 2 GB USB-Stick was een fluitje van een cent.

De volgende stap is het opstarten van de Asus EeePC met de USB-Stick. Na de instelling van de BIOS is het opstarten een feit en kan ik Ubuntu 8.10 installeren op mijn Asus EeePC. Echter na installatie blijkt niet alles te werken, bijvoorbeeld WLAN. Grom, maar geen nood er is een speciale UbuntuEee variant gemaakt inclusief Ubuntu Netbook Remix. Door deze te downloaden als iso en vervolgens te installeren op je USB-Stick en zo op je Asus EeePC netbook krijg je een compleet werkende Ubuntu netbook variant op je netbook. Wil je een beeld krijgen van hoe dat dan eruit ziet, kijk dan naar onderstaande filmpje.

Ubuntu Netbook Remix

Op dit moment wordt UbuntuEee gedonwload, dus kan ik je nog niet vertellen of alles perfect werkt. To be continued …. dus!

[ad#reclame]