De browsermarkt in 2009

Via de weblog van Dutch Cowboys kwam ik op een interessante vooruitblik van de browsermarkt in 2009.

Samengevat: Internet Explorer daalt naar 61% en Firefox stijgt naar 26% met daarnaast Safari (9%) en Chrome als goede 3de en 4de op de markt.

Het doet met denken aan de jaren waarin ik in mijn consultancy job bij Cap Gemini met name banken en verzekeraars adviseerde om vooral twee versies van hun interactieve website te ontwikkelen: een Internet Explorer en Netscape versie.

En het doet me denken aan Threeships, de maker van de ELO N@tschool, die enige weken na de lancering van Firefox 3.0 niet in staat bleek te zijn om in deze nieuwe versie te draaien. De plugin bleek niet compatibel. Inloggen lukte niet, en een groot aantal foutmeldingen rolde over het scherm.

[ad#reclame]

Het doet met ook denken Exchange webmail dat meer functies in Internet Explorer aanbiedt, o.a. zoeken in je mail, die echt erg handig zijn. Hoezo open? en Hoezo aansluiten bij de behoeften van de klant?

Het doet me ook denken aan het interne urenregistratie systeem van het Koning Willem I College dat niet helemaal juist getoond wordt in Firefox. Niet echt een groot probleem, maar bij de ontwikkeling is bewust gekozen om de site voor Internet Explorer te ontwikkelingen

Ik hoop dat in 2009 softwareontwikkelaars er van doordrongen zijn dat, als je echt je klant wilt tegemoetkomen, je site fatsoenlijk moet draaien in ten minste Internet Explorer, Firefox en Safari, maar let vooral ook op wat Chrome gaat doen, en speel hier ook op in ieden nodig.