Meerwaarde Second Life voor het onderwijs

Op de weblog van Wilfred Rubens staat een korte samenvatting van het rapport van Joop van Schie over Second Life. Uiteraard geeft Wilfred ook zijn mening en die deel ik volledig:

Second Life is nog vooral een leeromgeving voor docenten en onderwijsontwikkelaars.Voordat SL breed kan worden toegepast binnen het onderwijs, zal er een meer uitgebreide ‘expertisebasis’ ontwikkeld moeten zijn. Maar zo’n expertisebasis creëer je allen door te experimenteren. Daarom lijkt het mij prima om experimenten met SL de komende jaren te stimuleren.

In eerdere weblog items gaf ik aan dat ik bezig ben met me meer te verdiepen in Second Life en op zoek te gaan naar potentiële onderwerpen die in Second Life “levensvatbaar” zouden kunnen zijn voor het onderwijs.

[ad#reclame]

Ondertussen ben ik een stap verder. Ik hoop dat dit idee mag uitmonden in een experiment komend kalenderjaar. Via mijn weblog zal ik hierover meer berichten als hiervoor de tijd rijp is.