IETab – een handige Firefox plugin

Ik gebruik standaard Firefox als webbrowser, echter moet ik voor het lezen van mijn Koning Willem I College webmail (Exchange) eigenlijk Internet Explorer gebruiken. Althans, als ik echt handige functionaliteit wil gebruiken zoals zoeken in mail of het in een klap legen van mijn prullenbak, dan werkt dit niet in Firefox en wel in Internet Explorer. Grom, ik begrijp echt niet waarom webmail niet volledig werkt in Firefox. Hmm, misschien begrijp ik het toch wel: monopolie!?

[ad#reclame]

Nou ja, enige tijd terug gebruikte ik hiervoor de plugin IETab voor Firefox. Door updates, herinstallaties, et cetera. had ik de plugin al enige tijd niet gebruikt. Tot vandaag, want ik heb de plugin weer geïnstalleerd en zo kan ik zonder extra handelingen toch van de gemakken van webmail gebruik maken.

Na installatie verschijnt er een menuoptie onder tools:

Vervolgens kun je in het optiescherm aangegeven welke sites via Internet Explorer gedraaid moeten worden.

De website blijft wel onder een tabblad in Firefox draaien, dus als gebruiker zie je er niks, terwijl je wel gebruik kunt maken van de speciale functies die normaal alleen onder Internet Explorer werken.