Digitaal lesmateriaal: Multi-channel Strategie?

Naar aanleiding van mijn recente vodcast (in het verleden noemde ik dit screencasts) werd ik door Martijn Bos getriggerd door de vraag: “Gebruiken jouw studenten iTunes?”.

De achterliggende problematiek achter deze vraag is: “Hoe bereik ik mijn studenten?”. Natuurlijk kun je een dichtgetimmerd ELO gebruiken en hier alles uploaden, echter is het nadeel dan dat het materiaal alleen via het ELO te gebruiken is. Beter zou zijn als de student het materiaal kan bekijken op zijn mobiele device: een mobiel, PDA, netbook, laptop, et cetera. met de tools die hij prettig vindt om mee te werken. Dat kan een vodcast zijn die via iTunes op zijn iPod Touch geupload wordt, maar ook een filmpje dat rechtstreeks bekeken wordt vanuit YouTube, et cetera.

Het centrale probleem achter de vraag is dat er diverse platformen zijn op het web die door studenten masaal gebruikt worden. Nogmaals, denk aan o.a. iTunes en YouTube, maar ook aan bestandsformaten als .pdf, .doc, odf, .mp4, .mov, et cetera. Hoe ga je hier als school mee om?

[ad#reclame]

Gelukkig is dit probleem niet nieuw, want in mijn vorige werk enige jaren geleden, waren banken en verzekeraars hier vollop mee bezig: multi-channel strategie. Oftewel: Hoe kan ik mijn bank- en verzekeringsproducten via diverse technische kanalen aanbieden. Direct via een call center, het internet, een mobiele telefoon, PDA, et cetera. Maar ook indirect via tussenpersonen en dus via de websites van deze tussen personen. Zonder steeds een nieuw stuk software te moeten schrijven.

Als oplossing voor dit probleem kun je een IT-architectuur schetsen waarin via een aantal technologieen lesmateriaal in diverse vormen aangeboden wordt.

De huidige ELO´s zijn zeer gesloten en bieden deze mogelijkheid (nog) niet. Vandaar dat ik zelf via mijn weblog, YouTube, Google Video, iTunes en PodPlaza op dit moment mijn vodcasts aanbiedt. Het begeleidend lesmateriaal upload ik in onze ELO en verwijs vervolgens naar de bronnen op het internet. Het uploaden van materiaal in de ELO zie ik als niet toekomst vast.

Een mooie tussenvorm die momenteel mogelijk nog acceptabel is, echter vanuit een service gedachte vraag ik me af of dit in de toekomst dit nog acceptabel is. Ik stel me een toekomst voor waarin een student met de hulpmiddelen en competenties die hij al in handen heeft zijn studie succesvol kan doorlopen, en dus een school die optimaal inspeelt op de diversisteit van de student. Ook op de diversiteit van hulpmiddelen.