Hoe installeer je VMWare Tools onder Ubuntu Linux 8.10?

Zojuist heb ik ter voorbereiding van lesmateriaal voor de opleiding Medewerker Beheer ICT een vodcast gemaakt over het installeren van VMWare Tool onder Ubuntu Linux 8.10.

Binnen de opleiding gaan we vanaf februari werken met VMWare om zo virtueel complexe netwerken te bouwen. Het installeren van VMWare Tools onder Windows XP gaat zeer eenvoudig. Onder Ubuntu Linux 8.10 is het iets lastiger.

[ad#reclame]

Het voordeel van VMWare Tools is dat je niet via ctl-alt steeds de virtual machine moet verlaten om in een andere window te werken. VMWare ziet vanzelf of de muis binnen de virtual machine is of niet en schakelt zo automatisch om. Daarnaast wordt ook de videokaart van je pc beter ondersteund, zodat de grafische kwaliteit toeneemt van je virtuele machine.