Open Source en Open Standaarden hot in A'dam

Naar aanleiding van mijn post over het bijwonen van de eerste voorlopersbijeenkomst van het NOiV werd ik door Martijn Bos op het spoor gezet van het volgende bericht op Livre.

In dit bericht wordt gesteld dat de gelden, 900.000 euro, die vrijkomt door het niet verlengen van het contract met Microsoft geïnvesteerd moeten worden in Open.Amsterdam:

Amsterdam onderzoekt en inventariseert in dit project welke mogelijkheden er zijn voor invoering van open standaarden, open source software en open werkplekken binnen de gemeentelijke organisatie. Amsterdam sluit daarmee aan bij het landelijk actieplan ‘Nederland in Open Verbinding.

Een opmerkelijk bericht wat mij betreft en een mooie casus van Open Source en Open Standaarden. Ik ben benieuwd of dit een voorloper betreft van een trend die ingezet is. En ben zeer benieuwd hoe de gevestigde marktpartijen hierop reageren.