Enquêtes met Google Docs (2)

Enige tijd geleden heb ik concreet uitgelegd hoe je met Google Docs een enquête kunt maken in dit weblogitem. Afgelopen week was het zo ver om het echt in te zetten met studenten. Iedere periode van onderwijs vragen we de studenten feedback te geven op een aantal zaken. Denk hierbij aan hoe ze de introductie hebben ervaren, of de studiegids meerwaarde heeft, wat ze van de aanpak vinden, maar ook wat ze van de diverse docenten vinden.

Bij het maken van de enquête kwam ik erachter dat er een nieuwe en snellere manier is gereleased om de resultaten in te zien. Onder het tabblad Form kun je vervolgens Show Summary kiezen.

Helaas zitter er een bug in. Het is niet mogelijk om resultaten te verwijderen. In mijn geval had ik een test gedaan van de enquête door hem zelf willekeurig in te vullen. Ondanks het verwijderen van het resultaat uit de tabel blijft het resultaat helaas wel meetellen in Show Summary.

[ad#reclame]

Daarnaast heb ik nog geen handige manier gevonden om de resultaten te printen, want printen staat uit. Het gebruik de functie capture scrolling webpages van SnagIT werkt eveneens niet. Vandaar dat ik iedere grafiek met SnagIT naar een Word document heb moeten kopiëren. Google werkt hard aan de functionaliteit, dus ga ik er van uit dat beide problemen opgelost worden. Het blijft een ideaal tool om enquêtes af te nemen, waarbij het nu nog makkelijker is om de resultaten in te zien.