Netbooks: MSI Wind versus EeePC 901

Vorige week vrijdag heb ik een blik mogen werpen op de MSI Wind van een student van het Koning Willem I College, Mark Lommers. De MSI Wind, een 10 inch. model, oogt degelijk. Het model heeft een traditionele harde schijf en hierdoor geen vollopende harde schijf, zoals met de Asus EeePC 901 variant die ik momenteel voor het Koning Willem I College test.

[ad#reclame]

Verder is het toetsenbord iets groter en vooral iets handiger ingedeeld. Met name de grote shift toets aan de rechterkant maakt het typen gemakkelijker. Het blijft erg wennen voor me om met een klein toetsenbord te werken.

Deze week meldde trouwens Tweekers.net dat Asus stopt met het produceren van 7, 8 en 9 inch. netbook modellen, en dat het instapmodel op $200,= komt te liggen. Een fikse prijsverlaging, en de markt die blijkbaar vraagt om 10 inch. modellen mogelijk vanwege het betere toetsenbord?