Daily Mugshot

Afgelopen weekend heb ik een nieuwe webcam gekocht om voor het 2de halfjaar van het onderwijs voor de opleiding Medewerker Beheer ICT meer met video-opdrachten te gaan experimenteren. Bijvoorbeeld door een boodschap van de klant op te nemen en hiermee het project bij te sturen, of studenten te leren met plotseling wijzigende eisen om te gaan, et cetera.

[ad#reclame]

Daarnaast wil ik nog een aantal screencasts maken en experimenteren met mijn gezicht in beeld om het geheel persoonlijker te maken.

Geïnspireerd door Ruud van Wijngaarden zijn twitter (zie hier zijn weblog) waarop dagelijks een link naar zijn Daily Mugshot gepubliceerd wordt, ben ik hier maar eens ingedoken:

Daily Mugshot is a free service which helps you chronicle daily images of yourself and share them as an animated sequence.

We have widgets which you can place on your profile or blog and they automatically update when you take new mugshots.

Zie rechts van mijn weblog mijn Daily Mugshots van de afgelopen 3 dagen. Mijn webcam heeft een hoge resolutie, maar ik moet nog wat met het licht experimenteren om scherper beeld te krijgen, maar dat komt de komende week helemaal goed.

Toepassing in het onderwijs? Onderdeel van het portfolio voor de kappersopleiding? Of gewoon te testen hoe snel je als docent in het onderwijs grijze haren krijgt? En dat gaat redelijk snel, weet ik uit ervaring.