Live Webloggen via de iPod Touch

Vorige week was ik op de EFODL conferentie in Charleroi (zie mijn weblogitems van vorige week). Vooraf had ik me ertoe gezet om het gehele congres live te webloggen met alleen mijn iPod Touch om te do’s en don’t hiervan te ervaren. Tot nu toe sleepte ik altijd mijn laptop mee, echter heb ik deze thuis gelaten. Thuis? In het hotel als backup mogelijkheid.

Het is echt een verheerlijking om met een kleine apparaatje (dat in mijn broekzak past) op zo’n congres rond te lopen. Geen gesleep met je laptoptas en de congrestas. En dan al goochelend proberen in de pauze fatsoenlijk een kop thee en een versnapering te bemachtigen. Een absolute plus voor de iPod Touch.

Voor het invoeren van weblogitems gebruik ik de iPod Touch App WordPress. Het invoeren is natuurlijk wat langzamer dan met een volledig toetsenbord op je laptop, echter is het tempo goed bij te houden, en oefening baart kunst. Een neutraal voor de iPod Touch.

[ad#reclame]

Het enige gemis dat ik had, was dat ik niet direct foto’s kon nemen (bijvoorbeeld van een slide) om deze vervolgens direct in te plakken in mijn weblogitem. De WordPress App kan dit, maar hiervoor heb je toch echt de iPhone nodig met fotocamera. Natuurlijk zit er op mijn laptop geen fotocamera, maar kan ik via een kabeltje mijn mobiele telefoon koppelen om zo foto’s over te zetten. Natuurlijk lukt dit niet live in een zaal, althans dat is erg onhandig. Een neutraal voor de iPod Touch.

Daarnaast was rond een uur of twee a drie in de middag mijn batterij leeg, en was het uit met het webloggen. Maar ook dat geldt voor een latop. Hiervan is de batterij trouwens eerder leeg. Met mijn laptop dan. Een plus voor de iPod Touch.

Kortom, een genot om te live te webloggen met mijn iPod Touch, maar de behoefte aan een echte (maar veel te dure) iPhone groeit, want hiermee kun je foto’s maken en invoegen in je weblogitem. Daarnaast, maar dat ondersteund de software nog niet, zou je zo ook video en geluid kunnen invoegen. En dan allemaal met een klein mobiel apparaatje. Dus toch een iPhone op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas, of het einde van mijn huidige abonnement afwachten.