Interview voor Wijszig

Gistermiddag had ik een interview voor een nieuw tijdschrift van de MBO Raad: Wijszig. Marjon Weijzen, freelance journalist voor dit tijdschrift vroeg me op welke werkzaamheden ik het meeste trots ben.

Gisteravond rolde haar tekst in mijn mailbox:

Patrick Koning is ICT-docent aan de ICT-academie. “Naast docent ben ik teamleider. Voor die taken heb ik vier uur per week. Dat is weinig. Maar ze geven me wel veel voldoening. De afgelopen jaren heb ik, samen met mijn team, competentiegericht onderwijs ingevoerd op niveau 2. Nu sluit onze opleiding veel beter aan bij de verschillende doelgroepen, zoals allochtonen met een taalachterstand, leerlingen met een rugzak en slimmerds met irritant gedrag. De leerlingen stellen zelf hun onderwijs samen -binnen de randvoorwaarden natuurlijk. Ik zie het als een zandbak: ze mogen zelf spelen, maar ze moeten wel binnen de kaders blijven. En het werkt: sommigen ronden de tweejarige opleiding af in een half jaar en anderen in drie jaar tijd. En terwijl landelijk gezien 50% een diploma haalt zitten wij op een scoringspercentage van 70%.”

“Het trotst ben ik op de prestatie die we als team geleverd hebben: we hebben ons eigen kindje (bol-2) zien opgroeien. En nu gaan we door met niveau 3.”

Ik ben benieuwd naar het tijdschrift, want op internet is er nog niks over te vinden.

[ad#reclame]