ICT-vaktaal canon

In een samenwerking tussen de ICT-Academie en Talenaccademie van het Koning Willem I College is vanuit de talendocenten (Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Frans) een initiatief ontstaan om een ICT-vaktaal canon samen te stellen. De ICT-docenten hebben massaal gereageerd en zo ontstaat een mooie lijst met ICT-vaktaal termen die een absolute must zijn om te kennen als Medewerker ICT, Medewerker Beheer ICT, ICT Beheerder, Applicatieontwikkelaar en/of Netwerkbeheerder.

[ad#reclame]

Een mooi initiatief dat hopenlijk onze studenten motiveert om meer tijd en energie in talen te steken. Een ICT-er is over het algemeen niet talig, als je natuurlijk programmeertalen als C#, Java, php, et cetera. niet meetelt. Daarnaast een mooi staaltje samenwerking en afstemming tussen de diverse talen, en kennistransfer. Immers, het ICT-vaktaal canon wordt in alle aangeboden talen behandeld.

Ik ben erg benieuwd naar de resultaten: motivatie van studenten, maar ook het gemeten eindniveau.