WordPress plugin voor sociale netwerken

Afgelopen weekend heb ik een aantal kleine layoutdingen op mijn weblog aangepast. Een van mijn ideeën was om meer van mijn sociale netwerken te adverteren op mijn weblog, omdat ik merk dat ik steeds vaker via die kanalen interessante zaken op het spoor kom.

In het verleden had ik al wat banners van LinkedIN, Delicious en Ning op mijn weblog staan, echter waren deze met een upgrade van mijn thema verdwenen. Het nadeel van deze aanpak was iedere banner weer zijn eigen formaat heeft. Kortom, dat wordt een rommeltje.

Al speurend op internet kwam ik de MyProfiles (zie bovenstaande snipper van mijn weblog) tegen: een plugin om je sociale netwerken te promoten. De plugin werkt goed, echter paste de layout het niet helemaal in mijn thema. Door in het bestand myprofiles_sidebar.php de derde regel aan te passen, kun je het kopje aanpassen naar eigen wens.

<h4>My Profiles</h4>

In het origineel stond <h2> maar in mijn geval is ieder kopje in de sidebar <h4>. Verder lijn is zaken links uit in de sidebar. Voor <h4> gaat dat automatisch goed, echter voor de tekst “Grab it here” werkt dat niet, dus hier in het bestand myprofiles.css het onderstaande stukje aan te passen, kun je deze tekst links laten uitlijnen.

#myprofiles_sidebar_footer{
float: right;
}

Dit doe je door float:right aan te passen naar float:left.

Een leuke nieuwe plugin, echter mis ik de koppeling met Ning. Een sociaal netwerk dat ik steeds vaker in de onderwijssetting tegenkom. Een tip voor de volgende versie en iets om zelf te proberen toe te voegen.