Start Beroepscomponent Leerkracht

Vorige week donderdag is op het Center for Teaching and Learning (CTL) van het Koning Willem I College het startsein gegeven van de opleiding “Beroepscomponent Leerkracht”, oftewel: het zij-instroomtraject voor mensen uit het bedrijfsleven die hun pedagogisch didaktische aantekening nog moeten halen.

De start werd ingeluid door Lianne Lamers van Fontys en Hans Schaepkens van het CTL van het Koning Willem I College. Een 15-tal studenten starten dit jaar de opleiding. De opleiding wordt nu voor het 6de jaar gegeven.

Fontys is verantwoordelijk voor het begin- en eindassessment en de diplomering. Het Koning Willem I College is verantwoordelijk voor het leertraject. Een mooie samenwerking, vind ik.

[ad#reclame] 

In dit leertraject heb ik dit jaar voor het eerst ook een rol, en dan op het vlak van didaktiek en examinering. Erg leuk! Te meer omdat ik zelf 6 jaar geleden als zij-instromer dit traject gevolgd heb.