Mijn favouriete iPod Touch applicatie #3: Twitterriffic

Zoals al eerder vermeld heb ik mezelf de taak gegeven om via deze weblog mijn ervaringen met het gebruik van de iPod Touch te delen door een aantal absoluut benodigde applicaties voor de echte digitale web 2.0 nomade te bespreken.

Vandaag: Twitterriffic.

Met deze gratis applicatie op je iPod Touch of iPhone is het mogelijk om tweets te publiceren op het Twitter-netwerk. Als je precies wilt nalezen/kijken wat Twitter precies is, dan verwijs ik je naar een eerdere post.

De applicatie werkt echt super makkelijk. Met het icoontje links onderaan kun je de feeds verversen en zo kijken of er nieuwe berichten gepost zijn. Met het icoontje rechts daarnaast (het wolkje) is het mogelijk om een tweet te publiceren onder je eigen naam. Door op een tweet twee keer te tippen met je vinger, krijg je de tweet te zien met de mogelijkheid om informatie op te vragen van degene die de tweet gepubliceerd heeft. Daarnaast kun je ook een reactie geven op een tweet.

[ad#reclame]

Ik was al enige tijd lid van Twitter, echter doordat ik hiervoor mijn pc moest opstarten, et cetera. was ik geen echte fanatieke gebruiker. Met de mogelijkheid om via mijn iPod Touch te twitteren ben ik een dagelijkse gebruiker geworden, om zo:

  1. met anderen informatie te delen rondom ICT en Onderwijs, en
  2. op de hoogte te blijven van nieuwtjes op het ICT en onderwijs vlak.

Voor mij is Twitterriffic een absolute must op je iPod Touch of iPhone.