Communitydag Koning Willem I College

Op dit moment geven mijn collega Martijn Bos en ikzelf workshops over Web 2.0 met als onderwerpen Mindmappen, Webloggen en RSS.

Het is de eerste keer dat het Koning Willem I College dit organiseert en derhalve heeft het evenement nog weinig bekendheid. Toch een aantal honderden bezoekers hoor ik in de wandelgangen. Een mooie start van een evenement waarvan ik hoop dat het jaarlijks terug gaat keren om zo de binding met onze community echt inhoud te geven.

De bezoekers die we krijgen zijn zeer specifiek gekomen voor onze onderwerpen. Dat betekent dan ook dat we met de meeste mensen zo’n 45 minuten bezig zijn om een eerste eigen weblog te maken, in Google Reader (of My Yahoo, ja, u vraagt wij draaien) een eigen “webkrant” te maken of een Mindmap te creeren.

Enkele voorbeelden:

Helaas kan ik van de andere voorbeelden me de URL’s niet meer herinneren. Mooi was het om te zien dat 9 en 10-jarigen binnen 10 minuten hun eigen weblog on-line hadden. Door de ervaring met computers en internet waren ze als geen volwassene in staat om snel dingen te plaatsen en zelfstandig zaken aan te passen.

Kortom, een leuk evenement, dat meer bekendheid zal gaan krijgen, met zeer enthousiaste en zeer geïnteresseerde bezoekers.