Aankomend student kiest vaker voor ICT

Op de website computable staat het bericht dat de Informatie Beheer Groep:

Tot nu toe hebben 4854 studenten zich opgegeven voor een ict-opleiding die na de zomer begint. Dat is iets meer dan in 2007, blijkt uit cijfers van de Informatie Beheer Groep die de inschrijvingen verwerkt.

Met nog een aantal weken te gaan zijn dat tot nu toe ongeveer 230 inschrijven meer dan vorig jaar. Grappig om te zien dat het aantal inschrijvingen voor ICT nog altijd na-ijlt op de markt. Dat was al in 1989, toen ik mijn studie Bedrijfsgerichte Informatica aan de KUN begon, en nu nog steeds.

Advies: Kies voor een ICT studie juist als de markt slecht is, zoals ik dat ooit gedaan heb. Tegen de tijd dat je klaar bent is de markt goed, is er te weinig personeel en ligt een wereldbaan voor het oprapen.