Mijn favouriete iPod Touch applicatie #1: Google Mobile App

Tijdens mijn vakantie heb ik me voorgenomen om op mijn weblog mijn ervaringen met de iPod Touch te gaan delen.

Deze week stond een mooi artikel over de doorbraak van de iPhone en mobiel internet op de weblog van Pierre Gorissen. Om een goed overzicht te krijgen van de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, verwijs ik je naar zijn weblog.

Aan mij de zelfopgelegde taak om concrete voorbeelden te geven van het gebruik van de iPod Touch (en de iPhone) in mijn dagelijks leven.

Ik maak veel gebruik van de diensten van Google. Met name voor zoeken, rss-feeds lezen met Google Reader, soms Google Talk om met collega’s tijdens PvB’s te communiceren, Google Calendar voor mijn prive afspraken, Picasa om foto’s te delen en Google doc’s om online aan bestanden te werken of enquêtes uit te zetten bij studenten.

Op de iPod Touch (en iPhone) is uit de AppStore de applicatie Google Mobile App te installeren (met de 2.0 software update) die het erg makkelijk maakt om van deze diensten gebruik te maken. Daarnaast voegt deze applicatie zoekmogelijkheden toe aan je iPod Touch, zodat je snel informatie kunt vinden. Deze zoekmachine kijkt o.a. in je contacten en websites.

Wat mij betreft een must om op je iPod Touch en iPhone te installeren. Het is trouwens helemaal gratis.

[ad#reclame]