SnagIT 9: I love it!

Een van mijn favoriete tools is SnagIT van TechSmith (naast Camtasia Studio). Ik gebruik het sinds dit schooljaar om screenshots te maken, deze bij te werken en in te voegen in Powerpoint, Word of op mijn weblog.

Projecten, studietaken, frontaal lesmateriaal, et cetera. wordt er een stuk aantrekkelijker op, en het bespaart een hoop tijd. In het verleden moest ik met control c (copy), het opstarten van paint en vervolgens met control v (paste), en dan het bestand opslaan, een screenshot maken.

SnagIT 9

Als ik dan ook nog een aanpassing wilde doen aan het plaatje, was ik nog een tig minuten verder. Niks van dit alles met SnagIT.

[ad#reclame]

Deze week ontving ik een mail met de mogelijkheid om voor $19,= mijn (gratis) versie 7.2.5 te updaten naar 9.0. Wat mij betreft weinig geld om up-to-date te zijn, en te genieten van nieuwe features (zie een artikel in de Computable met het persbericht. Maar zie ook deze pagina en klik om een video te zien met de nieuwe features. Wat mij betreft een aanrader voor iedere docent.